14:38 / 21.03.2018.

Autor: B.S./HIna

U Dalekovodu i dalje štrajk, Uprava bi mogla ponuditi povoljniji ugovor

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Radnici Dalekovod proizvodnje i dalje su u štrajku, no Uprava je zatražila da se suzdrže od javnih i medijskih istupa.
Radnici Dalekovod proizvodnje i dalje su u štrajku, no Uprava je zatražila da se suzdrže od javnih i medijskih istupa jer bi u srijedu moglo doći do postizanja dogovora, doznaje se od štrajkaša.

Dok nastavljamo štrajk u međuvremenu pokušavamo postići dogovor s Upravom i očekujemo da ćemo ga najvjerojatnije postići, izjavio je Hini predsjednik Štrajkaškog odbora Ivica Bajlović.

Pojasnio je kako se radi o puno boljoj ponudi od prijedloga novog kolektivnog ugovora, zbog čega su i stupili u štrajk, odnosno da je ponuda na razini starog kolektivnog ugovora koji istječe krajem mjeseca, a trebao bi biti produljen do kraja godine.

To bi za radnike bile donekle prihvatljivo jer se ne bi rezala postojeća prava. To je manje od onoga što smo tražili, ali nije za odbaciti, ocijenio je Bajlović.

Štrajkaški odbor se nada da će radnici prihvatiti taj prijedlog, nakon čega bi Sindikat Dalekovod proizvodnje mogao potpisati sporazum i prekinuti štrajk, rekao je Bajlović.

Radnici Dalekovod proizvodnje štrajkaju od utorka, 13. ožujka, nakon neuspjelih pregovora s novoimenovanim predsjednikom Uprave Gordanom Kolakom o novom kolektivnom ugovoru, kojim se smanjuju prava zaposlenih, a radnici gube dodatak na rad u drugoj smjeni, na staž i prekovremeni rad, kao i pravo na otpremnine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!