16:49 / 25.07.2019.

Autor: HRT

U Dubrovniku otvorena Vukovarska kuća

-

-

Foto: - / -

U Dubrovniku je otvorena Vukovarska kuća - trgovina proizvođača s područja Grada Vukovara okupljenih u zadrugu Vrhunsko vukovarsko.
U Dubrovniku je otvorena Vukovarska kuća - trgovina proizvođača s područja Grada Vukovara okupljenih u zadrugu Vrhunsko vukovarsko. Prilika im je to za plasman na mnogo šire tržište od dosadašnjeg.

Poznati slavonski suhomesnati proizvodi - kulen, seka, kozji sirevi, med, vina, rakije, ali i tradicionalni nakit te vukovarski suveniri samo su dio ponude "Vukovarske kuće" u Dubrovniku, prve takve trgovine u Hrvatskoj zadruge Vrhunsko vukovarsko.

- Smatram da će kako sami Dubrovčani koji još nisu posjetili Vukovar osjetiti dašak Vukovara u ovom prostoru, a onda ćemo i od posjetitelja ove trgovine napraviti potencijalne posjetitelje Grada Vukovara gdje ćemo ih širokih ruku dočekati, rekao je Vedran Barić, upravitelj zadruge Vrhunsko vukovarsko.

Zadruga okuplja 26 proizvođača s područja Vukovara, a dolaskom u Dubrovnik očekuju znatno proširenje tržišta, kako kroz ovu trgovinu, tako i kroz gospodarsku suradnju s dubrovačkim restoranima i hotelima.

- Ja ne mogu zamislit bolju ulaznicu da se sam bavim s tim od ove gdje imate osiguranu logistiku, grad koji je prebogat turistima, potražnjom, prohtjevima. Znači, doista gdje možete prodat dosta toga u velikim količinama po fer cijenama. Ne mogu vidjet bolju prigodu za bilo kojeg poduzetnika, naglašava Ivan Penava, vukovarski gradonačelnik.

Prostor "Vukovarske kuće" dubrovačka je Zaklada Blaga djela ustupila Gradu Vukovaru bez naknade, a za uređenje je Društvo prijatelja dubrovačke starine izdvojilo 230 000 kuna.

- Ja vjerujem i uistinu se nadam da će naši vodiči dubrovački upravo ovdje dovoditi goste kako bi im ispričali priču o dva grada, bratska grada. Gradu Dubrovniku i Gradu Vukovaru, simbolima patnje. Svaki na svoj način i na taj način da će i svi posjetitelji ovoga grada doprinijeti da se proizvodi iz Slavonije izvoze u cijeli svijet, rekao je Mato Franković, dubrovački gradonačelnik.

Nakon Dubrovnika u planu je otvaranje "Vukovarske kuće" u Zagrebu i u Istri, ali i "Dubrovačke kuće" u Vukovaru.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!