U Dubrovniku sve više kruzera

16.04.2022.

14:59

Autor: HRT

Sve više putovanja

Sve više putovanja

Foto: HRT / HRT

Tržište brodova na kružnim putovanjima, koje je bilo pogođeno tijekom pandemije, polako se oporavlja. Na brojnim kruzerima koji ovih dana uplovljavaju u Dubrovnik među članovima posade mnogo je Hrvata. S dozapovjednikom kruzera Norwegian Star Mislavom Rogošićem razgovarala je novinarka Sandra Lacković.

- Počeli smo krstariti prije dva tjedna, plovimo iz Barcelone za Trst i nazad, 10 dana krstarenje, popunjenost je 40 posto, tek smo počeli pa se nadamo da će sve doći na svoje - izjavio je Rogošić.

Tržište se budi, kaže, postoji interes, no u 2 godine se dosta toga promijenilo, posada nije mogla čekati, mnogi su našli druge poslove, sada imaju dosta novozaposlenih koje moraju trenirati.

Mislav Rogošić dugogodišnji je mornar, prošao je svašta, između ostaloga njegov je brod bio u karanteni. U siječnju, kada su trebali zaploviti prema Južnoj Americi, bili su zaustavljeni na pola puta i postali "COVID brod". Odradili smo i to, kaže, bilo je izazovno, ali nije bilo nikakvih problema.

U Dubrovniku su ukinute sve epidemiološke mjere, putnici sada mogu slobodno obilaziti grad.

- Ljudi su zadovoljni, kažu da su im putovanja nedostajala, slučajeva će i dalje biti, nadamo se da neće biti epidemije - zaključuje Rogošić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!