21:36 / 27.08.2018.

Autor: HRT

U Dubrovniku svjetski kongres stočara

-

-

Foto: - / -

U Dubrovniku se održava godišnja konferencija Europske federacije za animalne znanosti u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske poljoprivredne agencije.
Hrvatska je prvi put domaćin najvećeg svjetskog kongresa o stočarstvu. U Dubrovniku se održava godišnja konferencija Europske federacije za animalne znanosti u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske poljoprivredne agencije.

Okupilo se više od 1000 stručnjaka iz 60 zemalja svijeta objedinjenih u Europsku federaciju za animalne znanosti. Imat ćemo o čemu čuti jer je stočarstvo jedna od glavnih poluga hrvatske poljoprivrede. Konferencija traje do četvrtka.

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić rekao je kako smatra da je stočarstvo najbitniji element naše poljoprivrede ali je ono u zadnjih 10 godina u padu. Pokušavamo da se taj trend oporavi, rezultati naših mjera vjerujemo da će biti vidljivi u sljedećih nekoliko godina. Ovakvi stručnjaci mogu pomoći svojim znanjima, prijedlozima i iskustvom i pokazati u kojem smjeru Hrvatska treba ići. Na temelju njihovih iskustava radit ćemo strategiju hrvatske poljoprivrede s kojm uskoro počinjemo.

Izvještava Vicko Dragojević.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!