U Gorskom kotaru očekuju rekordnu turističku sezonu

04.07.2022.

10:12

Autor: Hina/HRT

Lokvarsko jezero

Lokvarsko jezero

Foto: Goran Kovacic / Pixsell

U Gorskom kotaru očekuju da će ova turistička sezona biti rekordna, na što ukazuju najnoviji podaci o dolascima i noćenjima turista.

U prvih šest mjeseci ove godine u Gorskom kotaru boravilo je 18.246 turista, s ostvarenih 45.677 noćenja, što je 7,8 posto više turista i 13,8 posto više noćenja u odnosu isto razdoblje u rekordnoj 2019., podaci su koje iznosi Turistička zajednica Gorskog kotara.

U odnosu na lani, u Gorskom kotaru je u prvoj polovici godine bilo 13,6 posto više turista i 17,1 posto više noćenja.

Direktor TZ-a Gorskog kotara Petar Hrg ocjenjuje da podaci ukazuju na "jasan trend rasta i iznimno stabilnu turističku krvnu sliku destinacije", ističući da su premašeni rezultati ostvareni prije pandemije covida -19.

Uz domaće goste vraćaju se i strani, a pravi učinci provedenih kampanja moći sagledati tek potkraj ljeta, kaže on.

Najavljuje nove kampanje u sezoni, namijenjene domaćim i stranim posjetiteljima.

- S novim vizualnim identitetom, snažnijim pristupom prema domaćem i stranim tržištima te promišljenim strateškim aktivnostima, možemo najaviti da će ovogodišnja turistička sezona u Gorskom kotaru biti rekordna, kaže Hrg.

Iz Turističke zajednice Gorskog kotara još podsjećaju da je realiziran projekt postavljanja smeđe signalizacije na autocesti Rijeka - Zagreb.

- Novopostavljenom smeđom signalizacijom ojačat će se turistička prepoznatljivost regije i njezinih atrakcija na prometnici koja dnevno broji gotovo 16 tisuća vozila, a taj se broj u ljetnim mjeseci gotovo udvostruči, istaknuo je Hrg.

Smeđa signalizacija je namijenjena obavještavanju sudionika u prometu o kulturnim, povijesnim, prirodnim i turističkim znamenitostima te ostalim objektima i sadržajima u naselju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!