U Gudovcu uz traktore i i skupocjeni automobili

29.03.2019.

11:11

Autor: D.M./HRT

default error photo
U Gudovcu pokraj Bjelovara otvoren je 22. Međunarodni proljetni sajam. Okuplja najviše izlagača dosad - njih gotovo 500 iz 11 zemalja.
U Gudovcu pokraj Bjelovara otvoren je 22. Međunarodni proljetni sajam. Okuplja najviše izlagača dosad - njih gotovo 500 iz 11 zemalja. Najbogatija je izložba suvremene poljoprivredne opreme - najmodernijih traktora, kombajna, strojeva, a ovaj put i skupocjenih automobila.- Domaća poljoprivredna proizvodnja u 2018. godini narasla je na 17 milijardi kuna, što je tri posto više u odnosu na godinu ranije, a do povećanja je došlo i zbog ulaganja poljoprivrednika u modernizaciju i konkurentnost uz pomoć programa ruralnog razvoja i ostalih programa koje provodi Vlada uz pomoć EU fondova, rekao je otvarajući sajam ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. Najavio je da će do kraja iduće godine poljoprivrednicima biti isplaćeno 2,4 milijarde eura, koliko je Hrvatskoj odobreno iz europskog proračuna do 2023. godine.

Direktor tvrtke Bjelovarski sajam Davorin Posavac, organizatora najvećeg poljoprivrednog sajma u Hrvatskoj, istaknuo je kako je broj izlagača ove godine povećan tri posto, a povećan je i izložbeni prostor i to osam posto. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!