U Makarskoj s uskrsnim blagdanima počinje i turistička sezona

10.04.2023.

12:23

Autor: Dnevnik u podne/HRT

U Makarskoj s uskrsnim blagdanima počinje i turistička sezona

U Makarskoj s uskrsnim blagdanima počinje i turistička sezona

Foto: Dnevnik / HRT

Na Uskrsni ponedjeljak, tradicionalno, makarski ugostitelji iznesu bogata jela na rivu i počaste svoje sugrađane, ali i goste jer s uskrsnim blagdanima počinje i turistička sezona.

Iz Makarske se javila Ivana Šilović. 

- Gostiju ima i Makarani su službeno zakoračili u turističku sezonu. Kažu da su vrlo zadovoljni, otvoreno je svih 15 hotela i ima otprilike 500 gostiju i kažu da je to više nego odlično - u odnosu na 2022, to je 15% gostiju više, rekla je.

Šilović je dodala da ima najviše Nijemaca, Čeha, a ima i Hrvata.

- Očekivanja su za ovu turističku sezonu jako velika jer kažu da je predsezona dobar pokazatelj ljetnih dana, dodala je Šilović.

- Došli smo u Makarsku jer nismo ovdje bili za Uskrs. Bili smo u Tučepima i čuli smo da je ovdje ovakva manifestacija, rekla je jedna gošća.

- Situacija je dosta dobra, ima preko 500 gostiju i više od 2.500 noćenja. Nadamo se da ćemo ovako nastaviti i da će Makarska biti puna gostiju i u predsezoni i u posezoni, rekla je Sanja Glavina, Turistička zajednica grada Makarske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!