U Senju se održava "Potok Sriće", sajam tradicijskih proizvoda

27.08.2023.

12:44

Autor: Mario Kurevija/Dnevnik/HRT/IMS/B.B.B.

U Senju se ovaj vikend održava sajam tradicijskih proizvoda "Potok Sriće". Turistima, ali i domaćem stanovništvu, predstavili su se izlagači iz cijele Hrvatske. Turistička sezona nikad bolja, a nove rezervacije samo su pokazatelj da grad uskoka postaje važno odredište na turističkoj karti Europe

Sedamnaest sati, a temperatura na gradskim ulicama 41,8 stupnjeva. Plaže pune turista, toplina mora za ovo doba godine nestvarna. 11 članova ove Poljske obitelji prvi put ljetuje u Senju.

- Plaže su nam dobre, djeca provode mnogo vremena ondje, rekao je Lukas.

Iznenađeni su cijenama.

- Potrošili smo za 11 osoba oko 120 eura. Idete li u Poljskoj na plažu, potrošit ćete 200 ili 300 eura. Za mene je jeftino, dodao je.

Puni štandovi, predivni mirisi i okusi


Mjesec polako potiskuje sunce, vrijeme je za zlatni "selfie", zatim na gradski trg. Restorani su puni, štandovi s predivnim mirisima, oksima, ukrasima. Ima tu slanine, kobasice, vrhunskih vina.

- I sretan sam, kažem da mogu još u ovim svojim godinama sudjelovati. Što drugo reći i prezentirati, logično, slavonske proizvode, rekao je Ilija, izlagač iz Županje.

- Je li to domaće i mogu li probati, to najviše zanim turiste, objasnio je Franjo, izlagač iz Jastrebarskog.

- Osuđeni smo da jedemo iz velikih trgovina i tako, kupujte kvalitetne proizvode mesne, poručio je Predrag, izlagač iz Senja.

Cijene prihvatljive, more čisto


A turista nikada više.

- Možda vam najbolje moja frizura govori o tome kakva je sezona, nisam se uspjela niti počešljati. Ovo je dobra sezona, kazala je Ileana Tomljenović, privatna iznajmljivačica.

- Trenutno boravi oko 5 tisuća turista na području Senja. Jako dobra godina 4% više noćenja, a rezervacije govore da će i deveti mjesec biti dobar, rekao je Viktor Samaržija, direktor TZ-a Senj.

Cijene prihvatljive, more čisto. U malom Dubrovnikom, kako ga zovu, turisti su u Senju mogli kušati, a ujedno slušati klapsku pjesmu. Za svakog ponešto.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!