U Šibenik uplovio najveći brod koji je ikada prošao kroz Kanal sv. Ante

01.02.2022.

12:08

Autor: HRT

U luku Šibenik uplovio je najveći teretni brod koji je ikada prošao kroz Kanal sv. Ante

U luku Šibenik uplovio je najveći teretni brod koji je ikada prošao kroz Kanal sv. Ante

Foto: Hrvoje Jelavić / PIXSELL

Kroz Kanal sv. Ante jutros je prošao teretni brod najveće nosivosti koji je ikada uplovio u šibensku luku: ASL FORTUNE, koji plovi pod panamskom zastavom.

Galerija
Brod ASL FORTUNE, Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Brod ASL FORTUNE, Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELLBrod ASL FORTUNE, Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELLBrod ASL FORTUNE, Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Nosivost mu je 58 tisuća tona, 13 tisuća tona više od dosadašnjeg "rekordera" koji se usidrio u Šibeniku 2018. Nakon iskrcaja u Luci Šibenik ovaj "teškaš" nastavlja prema crnogorskoj luci Baru.  

- Za luku Šibenik je dovezao nešto malo manje od 19 tisuća tona aluminija. To je alumiji koji je namijenjen IMPOL TLU-u, tvornici u susjedstvu za koju je nedavno i Vlada istakla kako je njihov projekt izgradnje ljevaonice - značajan investicijski projekt. Dakle, značajna je Hrvatskoj, značajna je gradu, Županiji, a mi živimo s njom u simbiozi jer sav aluminij koji dolazi za tvornicu ide preko nas, izjavio je direktor Luke Šibenik Marijan Bilić

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!