08:06 / 21.08.2018.

Autor: HRT

U Spačvi će raditi supervrata

Foto: ilustracija, Damir Spehar/PIXSELL

Foto: ilustracija, Damir Spehar/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U vinkovačkoj Spačvi ambiciozni su u razvojnim planovima i žele zaposliti još 200 radnika, ali da bi to ostvarili, trebaju, poručuju, još trupaca.
Novac iz Europe putem projekta Slavonija, Baranja i Srijem stići će i u pogone vinkovačke drvne industrije Spačva. S 45 milijuna kuna sufinancirat će se proizvodnja hrastovih vrata koja bi kvalitetom i izgledom trebala osvojiti europsko tržište.

Proizvodi Spačve, zbog kvalitete hrasta traženi su u cijeloj Europi. Posla će uskoro biti još više jer u Spačvu stižu mladi stručnjaci koji će napraviti supervrata. "U Spačvi će iduće tri do četiri godine znanstvenici sa zagrebačkog i osječkog šumarskog fakulteta u suradnji sa stručnjacima iz Spačve razvijati nova inovativna vrata od slavonske hrastovine", kaže predsjednik Uprave Spačve Josip Faletar. No ovisni su, kažu, o količini trupaca.

U Spačvi su ponosni što su, kažu, jedan od najvećih poslodavaca u Vukovarsko-srijemskoj županiji, s više od 850 zaposlenika. Ambiciozni su u razvojnim planovima i žele zaposliti još 200 radnika, ali da bi to ostvarili, trebaju, poručuju, još trupaca. Ove godine dobili su ih 10 posto manje i zato proizvodnja trpi.

Inače u Spačvi je u prosincu prošle godine pušten u rad furnirski nož, trenutačno najmoderniji stroj te vrste u Europi. Ulaganje vrijedno 10 milijuna kuna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!