18:36 / 09.06.2018.

Autor: S.M./Hina

U Split ovog vikenda morem i zrakom stiže oko 86.000 putnika

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ove subote i nedjelje imamo i četiri kruzera u luci sa 5000 putnika, rekao je Vicko Vrgoč, rukovoditelj Lučkog operativnog centra.
U Split i njegovu okolicu uključujući i otoke, ovoga će vikenda doputovati morem i zrakom oko 86.000 posjetitelja, doznaje se u splitskoj Zrakoplovnoj i Trajektnoj luci.

U zračnu luku Split-Kaštela tako će danas i sutra sletjeti i poletjeti 165 zrakoplova sa 41.000 putnika. Ta zračna luka kao svoje najznačajnije novo tržište ističe izravne  letove prema Latviji i Rigi. U ljetnom redu letenja i ove godine imamo više od sto destinacija u 25 država svijeta sa kojima smo direktno povezani. Povećanja smo zabilježili i u dosadašnjim letovima. U prvih pet mjeseci ove godine čak je 90 posto putnika realizirano u međunarodnom prometu, dok je domaći udio putnika tek 10 posto, izjavio je Mate Melvan, voditelj Službe prihvata i otpreme u splitskoj zračnoj luci.

U Trajektnoj luci Split očekuju od petka do nedjelje oko 45.000 putnika koji će putovati  trajektnim ili katamaranskim linijama te oko 9.000 vozila, dok će na međunarodnoj liniji iz Ancone i za Anconu biti tisuću putnika sa 400 vozila. Što se tiče mini kruzera od domaćih brodara njih će u prolazu biti oko 80, a u tranzitu i sa stajanjima će prevesti oko 2500 putnika. Ove subote i nedjelje imamo i četiri kruzera u luci sa 5000 putnika, rekao je Vicko Vrgoč, rukovoditelj Lučkog operativnog centra.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!