U štrajk idu i njemački piloti Ryanaira

08.08.2018.

18:45

Autor: HRT

default error photo
Štrajk njemačkog ogranka trebao bi početi u petak u tri ujutro, a za njegova trajanja trebali bi biti otkazani svi letovi iz Njemačke.
Njemački piloti Ryanaira, najvećega europskog niskobudžetnog zračnog prijevoznika, u petak će štrajkati 24 sata te se tako pridružiti kolegama iz Irske, Švedske i Belgije.

Štrajk njemačkog ogranka trebao bi početi u petak u tri ujutro, a za njegova trajanja trebali bi biti otkazani svi letovi iz Njemačke. Dosad je otkazano oko 150 od ukupno 2400 letova predviđenih za petak. Zaposlenici Ryanaira preko sindikata već dulje traže kolektivni ugovor koji bi im jamčio pravednije plaće i uvjete rada.

"Odlučili smo pridružiti se štrajku iz poznatih razloga: 96 posto naših kolega u Ryanairu spremno je boriti za svoje opravdane ciljeve. Štrajk će trajati od 10. kolovoza, s početkom u tri sata i jednu minutu, do 11. kolovoza u dva sata i 59 minuta", izjavio je čelnik Saveza njemačkih pilota Martin-Joachim Locher.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!