15:36 / 10.05.2021.

Autor: HRT/Hina/J.L.

U Trogiru počeli radovi vrijedni više od 111 milijuna kuna

Svečano otvorenje početka radova izgradnje sekundarne kanalizacijske i vodovodne mreže

Svečano otvorenje početka radova izgradnje sekundarne kanalizacijske i vodovodne mreže

Foto: Miroslav Lelas / PIXSELL

U Trogiru, kod Mosta hrvatskih branitelja, svečano su otvoreni radovi treće faze projekta Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kaštela-Trogir, koja je vrijedna oko 111,4 milijuna kuna.


Ova faza obuhvaća na području grada Trogira, općina Okrug i Seget te grada Kaštela izgradnju više od 26 kilometara fekalnih kolektora, 13 kilometra vodovoda, te crpne stanice Medena, tlačnog cjevovoda Balan-Rožac, podmorskog cjevovoda kopno-Čiovo i hidroforskih stanica Saldun i Mastrinka. Kako je rečeno, predviđeno je da radovi traju 30 mjeseci.

Ćorić: Neće više biti crnih jama

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić istaknuo je kako nakon završetka tog projekta više neće biti "crnih jama" na trogirsko-kaštelanskom području koje su onečišćavale more.

- Svaka kuća priključena na kanalizacijsku i vodovodnu mrežu za nas predstavlja mali uspjeh, poručio je.

Direktor Vodovoda i kanalizacije Split Tomislav Šuta istaknuo je kako je današnje otvaranje treće faze radova vodno-komunalne infrastrukture važan korak prema konačnom cilju da se stanovnicima i gospodarstvenicima na trogirsko-kaštelanskom području osigura bolji životni i poslovni standard.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!