14:50 / 17.01.2019.

Autor: V.K./HRT

U ukupnom broju malih i srednjih poduzeća, vlasnica žena 25 posto

-

-

Foto: - / -

Jesu li žene poduzetnice sklonije poduzetničkom riziku, jesu li hrabrije kada je riječ o riziku ulaganja i je li im lakše doći do novaca za start-up ove.
Jesu li žene poduzetnice sklonije poduzetničkom riziku, jesu li hrabrije kada je riječ o riziku ulaganja i je li im lakše doći do novaca za start-up ove.

 O tome je bilo govora u emisiji „Studio 4“, s gošćama Sanelom Dropulić, direktoricom Ženskog poduzetničkog centra i Kristinom Mikolčić, voditeljicom plesnog studija.

Dropulić je rekla kako muškarci imaju prirodnu odvažnost i aroganciju, zbog čega žene ne mogu biti tako uspješne u samom početku, Ali kada krenu...

Statistike pokazuju kako je u ukupnom broju malih i srednjih poduzeća, vlasnica žena 25 posto. Žene ulaze u poduzetničke vode između 35-te i 44-te godine. Kod 100 nezaposlenih osoba, čak 15 žena pokrene vlastiti posao u odnosu na samo 4 muškarca.

- Statistika nam ide u prilog, zato što žene više ostaju bez posla u odnosu na muškarce kada je kriza. Veća je izvjesnost da će muškarac, iako je u godinama, pronaći posao nego žena, pogotovo ako još ima djecu ili je samohrana majka, ističe Dropulić i dodaje kako je rješenje pokretanje vlastitog posla.

- Ideja za pokretanjem vlastitog posla za mene je bila jednostavna, zato što je ples i zdrav način života bio ono što sam željela, govori Mokolčić i naglašava kako je imala financijsku potporu roditelja pa nije morala ulaziti u dugove.

- Odgajana sam da ako vjeruješ u sebe, postići ćeš mnogo. Nikada nisam željela otići iz Hrvatske, zato što vjerujem da onaj koji radi, taj će pronaći i rješenja, rekla je Mokolčić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!