07:00 / 17.09.2021.

Autor: Magdalena Šipić/Regionalni dnevnik/HRT

Belgijske veganske praline iz vrličkog inkubatora

U vrličkom inkubatoru proizvodit će se i veganske praline

U vrličkom inkubatoru proizvodit će se i veganske praline

Foto: HRT / HTV

U tijeku su posljednje pripreme za službeno otvorenje Poslovnog inkubatora u vrličkoj Radnoj zoni. Namijenjen je malim i srednjim poduzetnicima kojima je, uz prostor i infrastrukturu potrebna i stručna pomoć. U ponudi je i program virtualnog inkubatora pa interesa ne manjka. Među prvim ulagačima su i belgijski proizvođači čokolade.  

U vrličku Radnu zonu napokon su dopremljeni i posljednji dijelovi proizvodne linije pogona za preradu čokolade. Ali, ne bilo kakve - proizvodit će se veganske praline, bez mlijeka, maslaca ili vrhnja.

- Takvi se proizvodi osobito traže u Švedskoj, SAD-u i Engleskoj. Zato, kako bismo na vrijeme odgovorili zahtjevima tržišta, moramo brzo početi s proizvodnjom, kaže Luc Laureys.

Za početak zaposlit će oko 30 radnika. Proizvodnju planiraju povećati i na 22 000 komunalno opremljenih metara četvornih sagraditi posve novu tvornicu. Dotad, smjestit će se u poslovnom inkubatoru.

Zamjenik gradonačelnika Vrlike Nikola Uzun pozvao je i druge poduzetnike i virtualne stanare da 'popune' inkubator. U Radnoj zoni, inače, posluje 9 poduzeća. A s dolaskom novih ulagača radnih mjesta bit će - i dvostruko više.

- Nadamo da ćemo sa stotinjak radnih mjesta zadovoljiti potrebe za zapošljavanje, a onda ćemo se posvetiti uređenju Vrlike. To je lijepo mjesto. Želimo da bude turističko izletište, bogato sadržajima, poručio je gradonačelnik Vrlike Jure Plazonić.

U vrlički Poslovni inkubator uloženo je 26 milijuna kuna. 87 posto novca osigurano je iz europskih fondova dok je ostatak, uz grad, podmirila Splitsko-dalmatinska županija.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!