U Vukovaru izložba "Euro na kotačima"

20.10.2022.

13:06

Autor: HTV/HRT

Euro na kotačima

Euro na kotačima

Foto: HTV / HRT

Vukovar je prva od 27 postaja s koje je na svoj put Hrvatskom krenula mobilna izložba "Euro na kotačima". Građani imaju priliku pitati sve što ih zanima o novoj valuti koja će za 71 dan zamijeniti kunu. "Euro na kotačima" edukativni je projekt koji se provodi u sklopu informativne kampanje za zamjenu hrvatske kune eurom u organizaciji Vlade i Hrvatske narodne banke, uz sufinanciranje Europske unije. U Vukovaru izložba traje još danas. 

- Ovo je nešto što bi trebalo omogućiti ljudima da pripremljeniji dočekaju uvođenje eura. Tehničke pripreme su u jeku i siguran sam da ćemo 1. siječanj dočekati potpuno spremni za uvođenje eura, naglasio je Boris Vujčić, guverner Hrvatske narodne banke.

- Velika je stvar i očekujemo sve benefite koje smo očekivali, ali koje nam pokazuje i iskustvo drugih zemalja koje pokazuje da su sve prosperirale. Pogotovo u ovakvoj krizi to j kišobran koji nam svima znači, istaknuo je Stjepan Čuraj, guverner Hrvatske narodne banke.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!