16:49 / 20.01.2021.

Autor: Eva Čolaković/V.K./Regionalni dnevnik/IMS/HRT

U Vukovaru porast broja zaposlenih

-

-

Foto: - / -

U Vukovaru su lani zaposlene 243 osobe više u odnosu na 2019. godinu. Među njima i djelatnici Vukovarskog vodotornja.
U protekloj su godini zbog pandemije mnogi ostali bez posla. Vukovar se ipak može pohvaliti porastom broja zaposlenih u 2020-oj u odnosu na godinu prije, a neki su se radi posla i doselili u taj grad.

U Vukovaru su lani zaposlene 243 osobe više u odnosu na 2019. godinu. Među njima i djelatnici Vukovarskog vodotornja.

- Ponosni smo što radimo na vodotornju, ipak je to posebno mjesto od posebnog značaja za sam Grad Vukovar, rekla je Matea Kelava, djelatnica Vukovarskog vodotornja.

- Vukovarski vodotoranj danas broji 17 zaposlenih te vjerujemo da ćemo u 2021. samom sistematizacijom zapošljavati još dodatni broj djelatnika, govori Darijan Zeko, direktor Vukovarskog vodotornja.

Vukovarska tvrtka za proizvodnju dijelova dječje obuće zaposlila je čak 21 osobu.

- S obzirom na to da je prošla godina takva kakva jest, da je bilo dosta otkaza ja sam eto ipak dobila posao i zadovoljna sam, istaknula je Sanja Mandić, djelatnica tvrtke za proizvodnju dijelova dječje obuće.

Zbog posla se iz Londona vratila u Vukovar - i nije jedina - Martina Foro doselila se iz Kutine.

- Nije bilo mjesta za zapošljavanje pa smo trbuhom za kruhom doselili ja i suprug u Vukovar. Zaljubili smo se u grad na prvu, tako da eto, planiramo i ostati, govori Marina Foro, djelatnica tvrtke za proizvodnju dijelova dječje obuće.

U vukovarsku Gospodarsku zonu uskoro dolazi novi investitor, a s njim i radna mjesta.

- U zoni prije pet godina bilo je 80 zaposlenih, sada je 500, a do kraja godine s ovim novim investicijama ja vjerujem da će ih biti sigurno 700, naglašava Ivana Mujkić, zamjenica gradonačelnika Vukovara.

Vukovar je za poduzetnike u protekloj godini izdvojio 11 milijuna i 250 tisuća kuna, a ulaganja će se nastaviti i u 2021.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!