16:39 / 08.01.2018.

Autor: HRT

U Vukovaru zapošljavaju 50 žena koje će pomagati starima i nemoćnima

-

-

Foto: - / -

Vladinim programom "Zaželi" i te skupine žena mogle bi se zaposliti na dvije godine te tako pomagati starim i nemoćnim Vukovarcima.
U Vukovar je stiglo 18 novih ugovora u sklopu programa za zapošljavanje žena "Zaželi". Time će novu priliku za rad dobiti i skupine žena koje se teže zapošljavaju.

Vladinim programom "Zaželi" i te skupine žena mogle bi se zaposliti na dvije godine te tako pomagati starim i nemoćnim Vukovarcima. Vlada ovim programom želi zaposliti više od 4 tisuće žena u ruralnom području koje će pomagati u više od 16 tisuća starijih kućanstava.

Ukupno je do sada potpisano 75 ugovora vrijednih 260 milijuna kuna, a Vukovar je među gradovima rekorderima. ''To je projekt u kojem će biti zaposleno 50 žena na 300 korisnika. Ulazimo i pogađamo zapravo one najteže upošljive osobe, žene starije životne dobi i slabijeg obrazovnog statusa'', objašnjavaju u gradu.

Svaka od tih žena pomagat će u četiri kućanstva. Uz plaću dobivat će nakadu za prijevoz, a omogućit će im se i nabava bicikla.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!