07:55 / 11.04.2018.

Autor: D.M./Hina

Uber predstavio novu aplikaciju za vozače

-

-

Foto: - / -

Uber je prošle godine najavio niz poboljšanja za vozače, uključujući novu navigaciju i poštenije ocjenjivanje, kao odgovor na višegodišnje žalbe vozača na njihovu zaradu i tretman.
Uber je u utorak predstavio novu aplikaciju za svoje vozače koja uključuje praćenje zarade u stvarnom vremenu, u najnovijem pokušaju popularne pjevozničke usluge da popravi često napete odnose s vozačima. Taj je potez dio Uberova programa "180 dana promjena" pokrenutog u lipnju prošle godine kako bi se uvažili prijedlozi vozača, poput davanja napojnica i plaćanja naknade za vrijeme provedeno u čekanju putnika.

Aplikacija će imati i novu oznaku za status koja će vozačima pomoći da odluče o svojoj idućoj lokaciji na temelju broja zahtjeva za vožnju, zajedno s notifikacijom koja im omogućuje da vide poruke o tome gdje mogu zaraditi više novca, kao i povratnu informaciju od drugih vozača.

Uberovi vozači su neovisni ugovorni suradnici, a ne zaposlenici Ubera, bez prava na plaćeno bolovanje i godišnji odmor, a moraju i sami plaćati održavanje vozila i podmirivati ostale troškove. Kompanija, koja se priprema za inicijalnu javnu ponudu dionica 2019., izgubila je prošle godine 4,5 milijardi dolara i suočena je s oštrom konkurencijom kod kuće u SAD-u i diljem Azije, kao i s pritiscima regulatora u Europi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!