21:29 / 21.05.2018.

Autor: S.M./HRT

Udruga dobavljača - protiv jednostranih pogodovanja Izvanredne uprave

-

-

Foto: - / -

Udruga navodi da je osudila jučerašnji istup Izvanredne uprave koja je iznijela povjerljive i netočne poslovne informacije Francka, što ni na koji način ne pridonosi daljnjem procesu pripreme i postizanja nagodbe.
Upravni odbor udruge dobavljača Agrokora objavio je priopćenje nakon današnjeg sastanka u kojemu se navodi da se raspravljalo o dogovorima koje Izvanredna uprava provodi s pojedinim vjerovnicima, a koji nisu bili dijelom Načelnih uvjeta (term sheeta) potpisanih 10. travnja 2018. u Zagrebu.

Udruga navodi da je osudila jučerašnji istup Izvanredne uprave koja je iznijela povjerljive i netočne poslovne informacije Francka, što ni na koji način ne pridonosi daljnjem procesu pripreme i postizanja nagodbe.

Naglašeno je kako je Udruga dobavljača pregovarala u dobroj vjeri u nazočnosti predstavnika svih vjerovničkih skupina te Izvanredne uprave i njihovih savjetnika završila pregovore sa 10. travnja 2018. Načelne uvjete potpisali su svi članovi Privremenog vjerovničkog vijeća (uključujući i Sberbank), VTB i Udruga dobavljača Agrokora. Smatralo se da je time usuglašen finalni nacrt nagodbe, dodaje se u priopćenju.

Udruga dobavljača i dalje stoji kod ispregovaranih i potpisanih Načelnih uvjeta (koje je potpisao i Sberbank), ali ne može prihvatiti naknadne dogovore koji bitno mijenjaju položaj dobavljača, bez da su predstavnici dobavljača imali mogućnost sudjelovanja u tim pregovorima. Nadalje, iz najave izvanrednog povjerenika Peruška daje se naslutiti da će sličnih pogodovanja biti još – opet bez znanja Udruge dobavljača ili predstavnika dobavljača u Privremenom vjerovničkom vijeću.

Osim toga, Udruga dobavljača ne može prihvatiti novi roll-up i samim time novo zaduživanje što bitno smanjuje potencijal za buduće poslovanje i servisiranje obveza društva.

Zaključeno je da Udruga dobavljača i dalje podržava nagodbu u okvirima dogovorenog i potpisanog teksta Načelnih uvjeta kojeg je potpisao i Sberbank, a sve eventualne dopune moguće je prihvatiti jedino ako se usuglase s predstavnicima svih vjerovnika, a ne jednostranim dogovorima Izvanredne uprave, stoji u priopćenju Upravnog odbora Udruge dobavljača Agrokora.

Ranije je objavljeno da se neslužbeno doznaje kako je upitan sutrašnji sastanak Upravnog odbora Udruge dobavljača Agrokrora s izvanrednim povjerenikom Fabrisom Peruškom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!