14:10 / 07.09.2021.

Autor: V.K./HRT/Hina

Udruga Franak pozvala na potporu Dobroniću za predsjednika Vrhovnog suda

Radovan Dobronić

Radovan Dobronić

Foto: Borna Filic / PIXSELL

Udruga Franak pozvala je u utorak članstvo na akciju slanja mailova zastupnicima Hrvatskog sabora uoči glasanja o kandidatu predsjednika Republike za predsjednika Vrhovnog suda, sucu Radovanu Dobroniću.


Sudac Dobronić je, istaknuli su, prije osam godina dao nadu svim oštećenicima kredita u CHF-u.

- Smatramo da ne trebamo posebno objašnjavati razloge zbog kojih smo uvjereni da je sudac Radovan Dobronić jedini kandidat koji može konačno početi s nužnim promjenama u pravosuđu. Vjerujemo da našom podrškom možemo zastupnicima u Hrvatskom saboru uputiti poruku i dati im do znanja tko je izbor građana, priopćili su iz Udruge Franak.

S time u vezi napisali su i kratak tekst koji će poslati na e-adrese članova Odbora za pravosuđe.Također, dodaju, članstvo se njime može slobodno koristiti ili napisati svoj.

I građani mogu opisati svoje iskustvo s kreditom u CHF ili razloge zašto su nezadovoljni stanjem u pravosuđu, a iz Franka potiču konstruktivnu argumentaciju bez uvreda.

U prijedlogu teksta podrške Udruge Franak sucu Dobroniću, kojeg građani mogu uputiti na adrese članova Odbora za pravosuđe i njihove saborske klubove, stoji: "Podrškom izboru suca Radovana Dobronića za predsjednika Vrhovnog suda RH vratit ćete vjeru i nadu hrvatskim građanima u neovisnost pravosuđa i pravednu Hrvatsku".

Nažalost, ne možemo utjecati na prošlost, ali svi možemo raditi na boljoj budućnosti za našu domovinu. Budući da je i ovo jedan od prijelomnih trenutaka u pravosuđu, o kojem ovise dugoočekivane promjene, molim Vas da sudjelujete svojim doprinosom obavljanjem časne dužnosti koju ste zaslužili glasovima hrvatskih građana, i da budete dio promjene koja će omogućiti da više ne budemo na dnu ljestvice, s najgorim stanjem pravosuđa na području EU-a. Molim vas da budete moj glas i podržite suca Radovana Dobronića na sjednici Odbora u četvrtak 9. rujna 2021.".

Udruga Franak pozvala je članstvo da tekst podrške sucu Dobroniću upute na adrese članova Odbora za pravosuđe i na njihove saborske klubove, odnosno na mail adrese: odbprav@sabor.hr, klubsdp@sabor.hr, klubhdz@sabor.hr, klub.zelenolijeviblok@sabor.hr, klubmost@sabor.hr, klubnm@sabor.hr, klub.domovinski.pokret@sabor.hr, misel.jaksic@sabor.hr, krunoslav.katicic@sabor.hr, rada.boric@sabor.hr.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!