14:28 / 10.12.2020.

Autor: Zoran Kukilo/Regionalni dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Ugostitelji ne rade, ali mladi uživaju i na klupama

-

-

Foto: - / -

Na Rivi i pred kazalištem sandučići su lijepih želja u kojima djeca mogu ostavljati svoje blagdanske želje i dobiti prigodne nagrade.
HRT-ova ekipa provjerila je kakva je atmosfera u središtu Splita bez ugostiteljstva i klasičnog adventskog programa. Kava s aparata naravno glavni je hit. Turistička zajednica morala je odustati od brojnih priredbi, pa se okrenula virtualnim projektima i nagradama za djecu.

Elvis Presley u izvedbi uličnoga pjevača donosi malo optimizma i vedrine na opustjelu rivu.

- Ovdje je divno, ja bih živio tu kad bi bilo moguće, kazao je Dean Markovski iz Bitole.

Predah od višednevne kiše izvukao je Splićane u šetnju. Nije se lako naviknuti na novo - normalno. Na Pjaci i Peristilu doslovno ni ''žive duše''. Kava u ruci glavni je rekvizit, ugostitelji su uklonili većinu stolova s rive, no mladima je lijepo i na klupama.

Na Rivi i pred kazalištem sandučići su lijepih želja u kojima djeca mogu ostavljati svoje blagdanske želje i dobiti prigodne nagrade. Ovo je samo jedan od projekata Turističke zajednice koja se morala prilagoditi situaciji i orijentirati se na društvene mreže.

- Osnovni je cilj da pošaljemo jednu poruku mira, ljubavi, radosti i nade, kako bismo i u ovo vrijeme socijalne distanciranosti poručili našim građanima da nas ljubav spaja, naglasila je  direktorica TZ Grada Splita Alijana Vukšić.

Uz sve nedaće hoteli su ipak otvoreni, u Splitu boravi nešto više od osam stotina gostiju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!