Ugovoreni radovi održavanja luka u Karlobagu i Barić Dragi od 850.000 eura

30.03.2023.

18:30

Autor: Hina/HRT/A.V.

Karlobag

Karlobag

Foto: Marko Lukunic / PIXSELL

U Karlobagu je u četvrtak potpisan 850.000 eura vrijedan Ugovora za izvođenje radova na izvanrednom održavanju luka u Karlobagu i Barić Dragi, a ravnatelj Lučke uprave Senj Predrag Dešić najavio je da se sukladno Prostornom planu priprema i proširenje luke Karlobag.


Ugovor su potpisali načelnik Općine Karlobag Boris Smojver i u ime izvođača radova direktor tvrtke Izgradnja Arsen Bistričić, priopćeno je iz Ličko-senjske županije.


Smojver je najavio da će se osim te investicije, sa 100.000 eura urediti plaža Cesarica, očekuje se i 50 tisuća eura županijskih sredstava za sanaciju pomorskog dobra na području Općine, a cjelokupno ulaganje u pomorsko dobro Općine Karlobag u ovoj godini bit će milijun eura.


Načelnik Općine Karlobag istaknuo je kako su ove investicije priprema za turističku sezonu. Napomenuo je da će se daljnjih 2,3 milijuna eura uložiti u bolju infrastrukturu na području općine, npr. za gradnju vodospreme. Planira se i nadogradnja hostela na Baškim Oštarijama u suradnji sa Županijom, Parkom prirode Velebit i Ministarstvom turizma.


Ličko-senjski župan Ernest Petry, koji je bio na potpisivanju ugovora, istaknuo je da se uz danas ugovoren 850 tisuća eura vrijedan posao u Karlobagu planiraju i različita druga ulaganja da bi se ovdje zadržao život. Uz navedeno priprema se i nadogradnja i rekonstrukcija postojeće ceste Terezijane te investicije u Senju i Novalji, dodao je Petry.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!