Ulazak Hrvatske u schengenski prostor snažan impuls za turizam

10.12.2022.

07:00

Autor: Ivica Đuzel/M.M./Regionalni dnevnik/IMS/HTV/HRT

Ulazak Hrvatske u šengenski prostor snažan impuls za turizam

Ulazak Hrvatske u šengenski prostor snažan impuls za turizam

Foto: Regionalni dnevnik / HTV/HRT

Ulazak Hrvatske u schengenski prostor snažan je impuls i za turizam. Osnažit će interes za našom ponudom i dodatno olakšati dolazak na Jadran. Evo što kažu splitski hotelijeri i turistički djelatnici.

Nakon zelenog svjetla iz Bruxellesa, turistički sektor vjeruje da bi zbog jednostavnijeg prelaska granica, zajedničke valute i jačanja percepcije sigurnosti u Hrvatsku mogli doći i oni koji do sada nisu birali Jadran za svoj odmor. Split koji je ove godine ostvario 3 milijuna noćenja već puca po šavovima, a ni građanima pred najezdom gostiju više nije svejedno.

- Imperativ nam nisu brojke. Imperativ nam je zadovoljstvo kako domaćina tako i naših gostiju. Ovo je poziv svim turističkim djelatnicima da iskoriste svoja znanja i iskustva kako bi razvijali odgovorni i održivi turizam i sačuvali destinaciju za buduća vremena, rekla je Alijana Vukšić, direktorica TZ-a Split.

Za samu špicu sezone neki su hoteli, doznajemo, dignuli cijene i do 30 posto, no prodaja ide odlično. Uvođenje eura ne bi smjelo donijeti nova poskupljenja.

- Cijene smo formirali s obzirom da unaprijed radimo prodaju. One su plasirane prema našim partnerima i cjenici su otvoreni za prodaju. Do sada prodaja ide jako dobro i nadamo se da će tako i ostati, rekla je Ivana Klarić, direktorica hotela u Splitu.

Za novogodišnje blagdane u Splitu, za razliku od otoka i zaključane Makarske rivijere, svi rade. Euro ne stvara probleme.

- Komunicirali smo s nadležnim tijelima i imamo dopuštenje da možemo zatvoriti kasu ujutro od 5 do 7 tako da očekujemo da će taj proces biti bezbolan, istaknuo je Stjepko Bulić, direktor hotela u Splitu.

Prodaja Nove godine ide jako dobro, a ulazak u Schengen i dolazak eura Splićani će dočekati uz bogat novogodišnji program i nastup Severine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!