Ulaznice za Plitvička jezera samo na internetu

22.04.2019.

22:10

Autor: HRT

default error photo
Na Plitvicama nema gužve na parkiralištu, ali zato ima pred blagajnama. Današnji je dan rasprodan. Tko nije kupio ulaznicu na internetu, u velikim je problemima.
Ulaznice za Nacionalni park Plitvička jezera mogu se kupiti isključivo na internetu, a kako bi se izbjegle gužve broj individualnih posjetitelja u jednom danu ograničen je na 8 i pol do 10 tisuća. Plitvice nude sve više sadržaja i potvrđuju se kao jedan od najjačih hrvatskih turističkih aduta.

Na Plitvicama nema gužve na parkiralištu, ali zato ima pred blagajnama. Današnji je dan rasprodan. Tko nije kupio ulaznicu na internetu, u velikim je problemima. A kad se vaučer kupi preko interneta na stranicama nacionalnog parka, potrebno ga je na blagajni zamijeniti za ulaznicu. Posjetitelji nisu zadovoljni tim rješenjem.

- Kad se ulaznica kupi, mora se tiskati na ulazu, upravo zbog toga što je pilot- projekt, naime radimo na pojačanju internetske veze, to nam je zapravo jedina prepreka. Ja se iskreno nadam da ćemo do sezone i to riješiti, objašnjava Tomislav Kovačević, ravnatelj JU NP Plitvička jezera.

Ovo je godina prilagodbe, poručuju iz Uprave, no gužve će se smanjiti kontroliranim brojem prodanih ulaznica i vremenom puštanja u park. Plitvice su i dalje hrvatska top-destinacija te se osim ulaznica traži i krevet više, i to u objektima s više zvjezdica.

- Gosti rezerviraju smještaj sa višom kvalitetom što je jako dobro jer dajemo bolju sliku cijelog mjesta, smatra Josipa Kukuruzović, TZ općine Plitvička Jezera.

Deseci milijuna kuna ulažu se u objekte i sadržaje u okolici Plitvica koje sve više postaju turističko odredište, a sve manje samo tranzitno.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!