08:50 / 31.10.2018.

Autor: B.S.LJ./HRT

Uljanik i dalje bez nove Uprave

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Uljanik bez plaće i Uprave, sve više nade polaže se u novog strateškog partnera.
Uljanik još nema novu upravu, a račun mu je opet blokiran. Nadzorni odbor razgovarao je s devet kandidata. Tri su se, navodno, izdvojila kao potencijalni članovi, no, neslužbeno se doznaje, nisu posve sigurni bi li preuzeli tu odgovornu ulogu. Za to vrijeme na snagu stupa ostavka koju je jučer podnio dosadašnji predsjednik Gianni Rossanda. Nakon njega danas je ostavku dao i drugi član Uprave, predsjednik brodogradilišta Uljanika Denis Rabar.Oko podneva Nadzorni odbor još je zasjedao, dali su čvrsto obećanje da će do večeri biti poznat sastav nove Uprave.

Predsjednik Nadzornog odbora Samir Hadžić tvrdi da Uljanik nema vremena te mora početi raditi, a ako se to ne dogodi moguć je i prosvjed. Za HRT je rekao da zbog inercije njemu i njegovim kolegama ne preostaje ništa drugo nego "raditi budale od sebe i dizati šatore na Markovu trgu". "Nije ni to smjer, ni način djelovanja, ali kad više nemate opcija na stolu ili ako imate samo jednu, ako je to ta - onda ćemo morati raditi to", poručuje.Uljanikovci su zadnju plaću primili prije mjesec i pol dana, a kada i kako će biti isplaćena rujanska, još se ne zna.

Sve više nade polaže se i u novog strateškog partnera, talijanskog Fincantierija koji je, kako čujemo, iskazao interes ne samo za 3. maj nego i za pulski Uljanik.

Ministar gospodarstva Darko Horvat izjavio je jutros da čekaju novi sastanak s novom upravom i novim nadzornim odborom. "Čekamo novi koncept i novi model restrukturiranja. Nadzorni odbor nas je obavijestio da će u sljedećih 10-ak dana novi koncept restrukturiranja doći na analizu i Ministarstvu financija i Ministarstvu gospodarstva", rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!