16:06 / 09.08.2018.

Autor: HRT

Uljanik isporučio platformu i smanjio jamstva

-

-

Foto: - / -

Platforma će poslužiti za radove u Sjevernom moru, za instaliranje vjetroelektrana, podizanje teških tereta te istraživanje i eksploataciju podmorja.
Dok se čeka hoće li Bruxelles odobriti plan restrukturiranja Uljanika, pulsko brodogradilište luksemburškom je naručitelju isporučilo platformu Apollo-520 nosivosti veće od 7 tisuća tona.

Platforma će poslužiti za radove u Sjevernom moru, za instaliranje vjetroelektrana, podizanje teških tereta te istraživanje i eksploataciju podmorja. Riječ je o prvom takvom brodu izgrađenom u Uljaniku i hrvatskim brodogradilištima uopće, a vrijednost mu je veća od 100 milijuna eura. Primopredajom platforme Uljanik je za taj iznos smanjio aktivna državna jamstva."Ako Uljanik uspješno dovrši program restrukturiranja, naša daljnja suradnja bit će izvjesna", poručio je predstavnik vlasnika Apolla Jeroen Vanden Branden. "I ostali brodovlasnici i mogući kupci očekuju rasvjetljavanje situacije. Nadamo se da će sve biti u redu jer imamo sigurno tržište za ovakve tipove brodova, ali i za kruzere koji su na tržištu jako traženi", izjavio je Bojan Balgonić, direktor Odjela prodaje brodogradilišta Uljanik.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!