Uljanik opet radi punom parom

23.03.2022.

07:00

Autor: Ivana Nežić/M.M./Regionalni dnevnik/IMS/HTV/HRT

Uljanik opet radi punom parom

Uljanik opet radi punom parom

Foto: Regionalni dnevnik / HTV/HRT

Pulsko brodogradilište Uljanik 1856, opet radi punom parom. U halama se čuju zvuci alata i tako će, čini se, biti i ubuduće jer su potpisali ugovor s Izraelcima koji će od Uljanika dobiti - dok. Knjiga narudžbi zasad je puna još cijelu godinu, a traži se i dodatna radna snaga.

- Iznos je višemilijunski, ne bih htio precizirat poslovna je tajna. Radi se o izgradnji plutajućeg doka za izraelskog naručitelja što je jedan veći posao za Uljanik nakon ribarice koja se isto u ovom trenutku počinje raditi, rekao je Samir Hadžić, direktor Uljanik Brodogradnja 1856.

Radi se i na dijelovima za kruzere za jednog od najvećih brodograditelja u tom sektoru.

- Radimo na sekciji za Fincantieri, otprilike jedno 30 ljudi ima u hali, radimo dvije smjene. Sretni smo što smo napokon počeli raditi, rekao je Robert Savić, voditelj zavarivača.

A traži se i dodatna radna snage. Raspisan je natječaj za njih još 200, a cilj je kontinuirani rast posla i zaposlenost 1000 radnika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!