17:20 / 30.11.2018.

Autor: V.K./Hina

Uljanik Plovidba kreće u dokapitalizaciju

Fotografija: Nel Pavletic/PIXSELL

Fotografija: Nel Pavletic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Uljanik Plovidba kreće u dokapitalizaciju kojom temeljni kapital s 232 milijuna namjerava povećati na najviše 257 milijuna kuna i to s ciljem smanjenja kreditne izloženosti.
Uljanik Plovidba kreće u dokapitalizaciju kojom temeljni kapital s 232 milijuna namjerava povećati na najviše 257 milijuna kuna i to s ciljem smanjenja kreditne izloženosti, objavila je tvrtka.

Nadzorni odbor Uljanik Plovidbe danas je dao suglasnost direktoru za donošenje odluke o povećanju temeljnog kapitala s 232 milijuna za najviše 25 milijuna, na iznos od najviše 257 milijuna kuna.

Temeljni kapital povećat će se izdavanjem najviše 250.000 novih povlaštenih dionica bez prava glasa, nominalnog iznosa 100 kuna, za iznos od 120 kuna, radi prikupljanja sredstava potrebnih za smanjenje kreditne izloženosti, čime bi se stvorili preduvjeti za poboljšanje likvidnosti te osnažila financijska stabilnost društva uz zadržavanje željenog omjera duga i kapitala, kaže se u obavijesti Uljanik Plovidbe.

Odluka direktora uvjetima i načinom povećanja temeljnog kapitala bit će objavljena u obliku javnog poziva na upis novih povlaštenih dionica odmah po njezinu donošenju, a u skladu s odredbama relevantnih propisa, dodaje se.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!