13:38 / 09.03.2018.

Autor: D.P./Hina

Uljanik produljio rok za analizu potencijalnim investitorima

-

-

Foto: - / -

Uljanik Grupa je zaprimila dva pisma namjere potencijalnih strateških partnera: Kermas energije Danka Končara te napuljske Palumbo Grupe, za sudjelovanje u restrukturiranju.
Uljanik je produljio postupak za provođenje dubinske analize za potencijalne investitore u procesu dokapitalizacije do 16. ožujka, izvijestila je u petak ta pulska brodograđevna tvrtka.

"Nadzorni odbor Uljanika d.d. je na svojoj sjednici održanoj 13. veljače 2018. dao suglasnost Upravi za otvaranje sobe za pregled podataka i provođenje dubinske analize", kaže se u priopćenju. Dubinska analiza prvotno je bila predviđena u razdoblju od 15. veljače do 8. ožujka ove godine, no budući da je dio potencijalnih investitora zatražio produljenje rokova, donesena je odluka o produljenju do 16. ožujka, navode iz Uljanika.

Uljanik Grupa je zaprimila dva pisma namjere potencijalnih strateških partnera: Kermas energije Danka Končara te napuljske Palumbo Grupe, za sudjelovanje u restrukturiranju i diverzifikaciji Uljanik Brodogradilišta. Sredinom siječnja dioničari pulskog brodogradilišta su na izvanrednoj glavnoj skupštini odlučili o dokapitalizaciji odnosno povećanju temeljnog kapitala od 180 do najviše 302,22 milijuna kuna.

Vlada je Uljanik Grupi odobrila državno jamstvo za kreditno zaduženje u visini traženih 96 milijuna eura, uvjetovavši da Uljanik i Uljanik Brodogradilište provedu povećanje temeljnog kapitala, ulaskom strateškog partnera u Uljanik d.d. te pripreme i pokrenu postupak restrukturiranja zasnovanog na planu restrukturiranja Uljanik Brodogradilišta d.d. u suradnji sa strateškim partnerom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!