12:51 / 15.10.2018.

Autor: D.M./Hina

Uljanik raskinuo ugovor o gradnji broda za singapurskog naručitelja

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ugovor je raskinut zbog neispunjenja ugovornih obveza od strane naručitelja - Wellard Ships PTE LTD, s registriranim sjedištem u Singapuru", navodi se u objavi Uljanika.
Iz Uljanika su izvijestili da su jednostrano raskinuli ugovor o gradnji broda za prijevoz žive stoke za singapurskog naručitelja, tvrtku Wellard Ships, zato što naručitelj ne ispunjava svoje ugovorne obveze.

- VIDEO: Uljanik nema za plaće - država ne može pomoći

"Dana 12. listopada Uljanik je zbog zaštite svojih ugovornih prava i interesa jednostrano raskinuo ugovor o gradnji broda za prijevoz žive stoke. Ugovor je raskinut zbog neispunjenja ugovornih obveza od strane naručitelja - Wellard Ships PTE LTD, s registriranim sjedištem u Singapuru", navodi se u objavi Uljanika. Ovim raskidom, kako ističu iz Uljanika, ugovor više nije obvezujući za ugovorne strane. Iz Uljanika navode i kako su na predmetnoj gradnji sve aktivnosti već ranije bile obustavljene na zahtjev naručitelja, te fizička proizvodnja broda nije ni započela.

Najnovije otkazivanje ugovora zadnje je u nizu za Uljanik grupu. Tako je kanadska brodarska kompanija Algoma Central Corporation u petak na svojim internetskim stranicama objavila da je poduzela korake kako bi otkazala preostala četiri ugovora o novogradnjama s brodogradilištem 3. maj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!