13:20 / 28.06.2019.

Autor: HRT

Uljanik: Ročište o vrijednosti jaružala odgođeno za 19. srpnja

Dusko Marusic/PIXSELL

Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Stečajni sudac Damir Rabar današnjim je zaključkom ročište, zbog odlučivanja o vrijednosti broda, a radi njegove prodaje u stečajnom postupku, odgodio za 19. srpnja.
Trgovački sud u Pazinu odgodio je ročište za odlučivanje o vrijednosti jaružala koje je Uljanik gradio za luksemburško-belgijsku grupaciju Jan De Nul te će se ono održati 19. srpnja, do kada treba biti gotova procjena vrijednosti broda koju radi stalni sudski vještak.

Trgovački sud u Pazinu zaključak o odgodi ročišta donio je na prijedlog stečajnog upravitelja Damira Majstorovića, koji je obrazložio da je, radi utvrđivanja vrijednosti jaružala, razlučni vjerovnik angažirao stalnog sudskog vještaka za izradu procjene vrijednosti broda.

- Sudski vještak izvršio je uvid na licu mjesta, no kako se radi o tehnički složenom brodu, procjena vrijednosti kao temeljni dokument za utvrđivanje vrijednosti na ročištu bit će gotova tek 11. srpnja - navodi u prijedlogu stečajni upravitelj, koji je predložio da se stoga ročište odgodi te novo dogovori između 15. i 19. srpnja.

Stečajni sudac Damir Rabar današnjim je zaključkom ročište, zbog odlučivanja o vrijednosti broda, a radi njegove prodaje u stečajnom postupku, odgodio za 19. srpnja u 12 sati.

Trgovački sud u Pazinu 12. lipnja donio je rješenje kojim je određena prodaja jaružala koje je Uljanik gradio za Jan de Nul, a tada je i ročište, radi odlučivanja o vrijednosti broda, odredio za 4. srpnja. Zaključkom o prodaji utvrdit će se vrijednost, način i uvjeti prodaje broda, bilo je navedeno u tom rješenju, kojim se ujedno nalagalo Lučkoj kapetaniji Pula da izvrši upis zabilježbe rješenja o prodaji tog plovila u imeniku vlasnika brodica, imenika vlasnika jahti i imenika ostalih pomorskih objekata.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!