18:27 / 22.11.2018.

Autor: Klara Dujmović/P.F./HRT

Uljanikovci prionuli na posao, interesenata ima, čeka se plan

-

-

Foto: - / -

Radni je dan iza Uljanikovaca, kao i štrajk. Prionuli su na posao, grade polarni kruzer i jaružar. Zainteresiranih partnera za Uljanik ima. Još samo da se dovrši plan restukturiranja.
Osim Danka Končara, za Uljanik grupu zainteresirani su i ukrajinska tvrtka Smart Holding te talijanski Fincantijeri. U međuvremenu, radnici 3. maja i dalje su u štrajku, dok su u pulskom brodogradilištu u utorak štrajk stavili u mirovanje i vratili se na posao.

Radni je dan iza Uljanikovaca, kao i štrajk. Prionuli su na posao, grade polarni kruzer i jaružar.

Ministar gospodarstva Darko Horvat idući tjedan očekuje odgovor zainteresiranog partnera - ukrajinske tvrtke Smart Holding. Pismo namjere poslao je i talijanski Fincantijeri. 

O Uljaniku je s Ukrajincima razgovarao i premijer Andrej Plenković. Tu vijest iz Zagreba s odobravanjem je dočekao i nadzorni odbor Uljanika. 

Interes  je pokazao i Danko Končar. Premda smatra da su Talijani zbog velikog broja narudžbi, a Ukrajinci zbog proizvodnje limova poželjni partneri Uljanik grupe, i dalje želi biti strateški partner.

Zainteresiranih partnera za ulazak u Uljanik, čini se, ima. Još samo da se dovrši plan restukturiranja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!