15:30 / 03.09.2018.

Autor: I.M./Hina

Uljanikovi kupci otkazali četiri broda

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Uljanikovi kupci otkazali su s 1. rujna ugovore za ukupno četiri novogradnje, izvijestio je Uljanik putem Zagrebačke burze.
Uljanikovi kupci otkazali su s 1. rujna ugovore za ukupno četiri novogradnje, izvijestio je Uljanik putem Zagrebačke burze.

- Radnici Uljanika dobili plaće i obustavili štrajk 
- Radnicima 3. maja plaće, štrajk u mirovanju 
-
Komadina: Što prije restrukturiranje Uljanika i proizvodnja u 3. maju

Zbog nemogućnosti Uljanika da isporuči brod u skladu s odredbama iz ugovora o gradnji broda sklopljenog s kompanijom Automarine Transport s Kajmanskog otočja za brod za prijevoz automobila i kamiona, kupac je 1. rujna jednostrano raskinuo ugovor o gradnji broda te ugovor više nije obvezujući za ugovorne strane, kaže se u obavijesti na burzi.

Automarine Transport raskinuo je istog dana i ugovor o gradnji broda za prijevoz automobila i kamiona identičnih tehničkih obilježja, na kojem su aktivnosti na zahtjev kupca već prije obustavljene.

Kompanija Siem Shipping jednostrano je raskinula ugovore o gradnji za brodove za prijevoz automobila i kamiona, na kojima su sve aktivnosti prije obustavljene na zahtjev kupca te fizička proizvodnja brodova nije ni počela. 
Obje kompanije, Automarine Transport i Siem Shipping, dio su grupacije SIEM.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!