20:22 / 07.10.2020.

Autor: Silvana Skočajić/Dnevnik/IMS/M.Š./HRT

Upola niže cijene na sve turističke proizvode

Foto: ilustracija, Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: ilustracija, Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ministarstvo turizma i HTZ organizirali su ponudu ponajprije za domaće goste, ali i strane.
Od 16. do 25. listopada traje posebna akcija "Tjedan odmora vrijedan". Ministarstvo turizma i HTZ organizirali su ponudu ponajprije za domaće goste, ali i strane - upola niže cijene na sve turističke proizvode, od smještaja, prijevoza i nacionalnih parkova pa sve do restorana i muzeja.

Obnovljeno imanje Višnjica, smješteno između Slatine i Virovitice, nudi sve što Slavonija ima - ugodan smještaj, domaću hranu, aktivan odmor uz konje i bicikle.

I oni su svoje usluge odlučili ponuditi putem akcije "Tjedan odmora vrijedan".

- Dva polupansiona za dvije osobe bit će 540 kuna, što je ukupno punih 50 posto povoljnija cijena od naših standardnih cijena koje jesu, ističe Anita Pipić.

Iako prava promotivna kampanja još nije počela, interesa ima.

- Dobro je krenulo, čak bolje nego što smo očekivali, zbog cijele ove situacije bili smo onako, malo skeptični prema tome hoće li nešto biti od toga ili neće, ali dosad već imamo i za sljedeći vikend i čak i onaj tjedan poslije, dodaje Pipić. 

I na Kvarneru, gdje zbog koronavirusa ima manje kongresnih događaja, okrenuli su se domaćim gostima. Restorani, privatni i hotelski smještaj, svi oni imaju posebne ponude tijekom 10-dnevne akcije.

- Ponuda uključuje smještaj na bazi polupansiona, neograničeno korištenje svih naših wellness sadržaja, hotelsku garažu, naravno, jednu opuštajuću masažu tako da to bude jedan pravi jesenski odmor kakav je, vjerujem, potreban svima, kaže Ivan Sarajlić iz Amadrije Park hotela.

Priključili su se i nacionalni parkovi, agencije, prijevoznici, kazališta te muzeji iz cijele Hrvatske.

- Muzej krapinskih neandertalaca također će se uključiti u ovu akciju tako da ćemo svim individualnim posjetiteljima naplatiti 50 posto jeftiniju ulaznicu, kaže voditelj Muzeja krapinskih neandertalaca Jurica Sabol.

-  Zasad imamo dosta dobar odaziv, više od 250 sudionika plus još nekih 60 prijava je u obradi. Ušteda je do 50 posto, može biti i više, znači to sve ovisi o poslovnom subjektu kako će se odlučiti, ističe ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Inače, u planu je da se akcija "Tjedan odmora vrijedan" organizira nekoliko puta godišnje. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!