13:33 / 24.11.2018.

Autor: Tanja Kuturovac/I.H./HRT

Upoznajte najbolju veliku tvrtku u Hrvatskoj - HS Produkt

-

-

Foto: - / -

Tvrtka zapošljava 1600 radnika, a svoju proizvodnju temelji na upotrebi visoke tehnologije i robotike.
Karlovački HS Produkt najbolja je velika tvrtka u Hrvatskoj prema kriterijima Hrvatske gospodarske komore i zato joj je dodijeljena Zlatna kuna. Zapošljava 1600 radnika, a svoju proizvodnju temelji na upotrebi visoke tehnologije i robotike.

Robot u toj tvrtki je proizvod domaće pameti, točnije inženjera koji su zaposleni u HS produktu. Jedan od njih je i Mario Špina, koji se ovdje zaposlio odmah nakon fakulteta. "Posao je jako izazovan, svaki dan nešto novo, može se nešto novo naučiti, i definitivno je nešto što inženjer treba raditi i očekuje to nakon svog školovanja", rekao je Marko Špina.

Implementacija visoke tehnologije i robotike u sve segmente proizvodnje ono je što ovu tvrtku čini drukčijom od drugih. Glavni je to razlog i njezina uspjeha na svjetskom tržištu, HS-ov pištolj pet je puta proglašen najboljim u SAD-u.

"Mladi inženjeri koji razvijaju vlastite proizvode se više ne pitaju da li mogu napraviti nešto što će u svijetu biti prepoznato, jer znaju da mogu, jer iz vlastite firme imaju primjera koji im to mogu doslovno pokazati", rekao je direktor tvrtke HS Produkt Željko Pavlin.

"HS produkt udahnjuje život robotima da bi što bolje funkcionirali u proizvodnji i to je ona kvaliteta o kojoj se rijetko priča, a zapravo je nužna da bi se jedna država industrijski razvijala", rekao je predsjednik Županijske komore Zlatko Kuzman.

Vlastiti proizvod i stalan razvoj ključ su uspjeha ove tvrtke. Taj smjer namjeravaju zadržati i u budućnosti. Roboti koji su tako uspješni u izradi pištolja mogli bi se iskoristiti, primjerice, i u automobilskoj industriji. "Već sada možemo reći da neka robotska rješenja koja mi koristimo doista na taj način koristimo ih prvi u svijetu", dodao je Pavlin.

Važnost toga prepoznali su i u Komori koja im je dodijelila Zlatnu kunu kao najboljem velikom poduzeću u Hrvatskoj. U tvrtki ističu da toga ne bi bilo bez zadovoljnih radnika, koje ove iznimno uspješne poslovne godine očekuju i  neoporezivi dodaci na plaću - u maksimalnom iznosu.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!