19:00 / 07.09.2018.

Autor: HRT

Uprava Uljanika pozdravila izjave povjerenice Vestager

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Uljaniku smatraju da je dugoročna održivost prema pravila EU ugrađena u osnove programa restrukturiranja.
Uprava Uljanika pozdravila je izjave povjerenice Europske komisije Margarethe Vestager izrečene nakon sastanka s premijerom i ministrima u Vladi, a u Uljaniku smatraju da je dugoročna održivost prema pravila EU ugrađena u osnove programa restrukturiranja te ističu da će učiniti sve potrebno da se taj program u idućim danima konačno usuglasi između ključnih dionika.

Povjerenica EU-a: Želimo plan restrukturiranja koji će omogućiti održivost kompanije

"Današnji posjet i sastanak smatramo izuzetno važnim te prvim u nizu ključnih sastanaka u narednim danima", ističu iz Uljanika u pisanom očitovanju na novinarske upite o izjavi europske povjerenice. Iz Uljanika nadalje navode da je, prema njima dostupnim informacijama, Vlada RH povjerenici Vestager sveobuhvatno prezentirala situaciju te krajnji cilj očuvanja Uljanika.

Jasno je da je povjerenica svjesna značaja Uljanika za dvije hrvatske županije, Istarsku i Primorsko-goransku, a dugoročna održivost prema pravilima EU-a ugrađena je u osnove predloženog programa restrukturiranja. Uljanik će, kao i dosad, učiniti sve potrebno kako bi se Program restrukturiranja koji je Ministarstvo gospodarstva u srpnju poslalo Europskoj komisiji u narednim danima kroz konstruktivnu raspravu konačno usuglasio između ključnih dionika - Uljanika, strateškog partnera i Vlade RH", ističu iz Uprave pulskog brodogradilišta.

Poručuju i da je "jedino kroz program restrukturiranja moguće  stvoriti održive osnove za zadržavanje prevažne industrijske grane koja direktno zapošljava preko 4.000 radnika u Puli i Rijeci".

Marić: Inzistiram na dugoročnom rješenju za Uljanik
Radnici Uljanika dobili plaće i obustavili štrajk 
-
EK - nije dovršena analiza prijedloga restrukturiranja Uljanika 
SDP za osnivanje saborskog istražnog povjerenstva za Uljanik 
- Končar: Postoji li kvalitetniji strateški partner, spreman sam ići

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!