17:14 / 21.08.2018.

Autor: HRT

Uprava Uljanika: Uvjereni smo da će radnici na dostojanstven način iskazati očekivanja

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

O situaciji u Uljaniku oglasila se i sama uprava te kompanije. Kaži da je danas završen drugi sastanak mirenja između uprava svih društavaUljanik Grupe i svih sindikata koji djeluju na obje lokacije, u Puli i Rijeci.
O situaciji u Uljaniku oglasila se i sama uprava te kompanije. Kaži da je danas završen drugi sastanak mirenja između uprava svih društavaUljanik Grupe i svih sindikata koji djeluju na obje lokacije, u Puli i Rijeci.

"Unatoč pozitivnim informacijama kojima raspolažemo, a to je da sve nadležne institucije i strateški partner ulažu maksimalne napore u iznalaženje cjelovitog rješenja za dugoročno funkcioniranje brodogradnje na obje lokacije, i u Puli i u Rijeci, socijalnim partnerima nismo bili u mogućnosti potvrditi točan datum isplate plaće za srpanj. Sve uprave i svi direktori društava Grupe izražavaju žaljenje zbog kašnjenja plaće te i dalje ulažu maksimalne napore da se ovaj problem razriješi što brže", navode u priopćenju.

U potpunosti su, kažu, svjesni tereta života bez plaće koji nose svi radnici Grupe te pritiska i odgovornosti koji je na sindikatima. "Uvjereni smo da će sutrašnjim legalnim i legitimnim štrajkom svi radnici Grupe na dostojanstven način iskazati svoja očekivanja", zaključuju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!