Upravljanje intelektualnim vlasništvom

19.01.2023.

14:37

Autor: Vijesti/IMS/HRT

Promocija knjige

Promocija knjige

Foto: HTV / HRT

Upravljanje intelektualnim vlasništvom postaje sve aktualnija tema u organizacijama temeljenim na znanju i inovacijama, istaknuto je na okruglom stolu u organizaciji HGK. Tom je prigodom predstavljena i knjiga na tu temu. 

Koliko je bitno intelektualno vlasništvo najbolje se može pokazati na primjeru brendiranja Hrvatske kao turističke destinacije u sve konkurentnijem svijetu. 

- Ta poduzeća su nositelji gospodarskog rasta i razvoja. VI mislite da smo mi turistička zemlja, a u turizmu ako nema dobrog brendiranja, ako nema dobre zaštite vlastitih usluga i proizvoda, i u tom smislu intelektualnog vlasništva, vi se neće probiti na tržište, nitko vas neće prepoznati i nećete moći niti zemlju brendirati, niti privući potrošače iz raznih drugih zemalja, naglasila je prof.dr.sc. Romana Matanovac Vučković, koautorica knjige i profesorica na Pravnom fakultetu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!