12:57 / 14.05.2018.

Autor: D.M./Hina

Uručeno 55 ugovora za lokalno poticanje zapošljavanja

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

"Riječ je o inovativnim projektima, zapošljavanju marginalnih skupina, mladih žena, osoba s invaliditetom i dugotrajno nezaposlenih", istaknuo je ministar Pavić.
Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) Ante Lončar uručili su 55 ugovora raznim korisnicima za lokalne inicijative poticanja zapošljavanja, vrijednih više od 71 milijun kuna, od čega bespovratna sredstva iznose preko 70 milijuna kuna.

Program "Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja-faza III" program je koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali", a na natječaj koji je trajao od ožujka do srpnja 2017. godine mogle su se javiti razvojne agencije, škole, udruge, trgovačka društva, obrti, sindikati. "Riječ je o inovativnim projektima, zapošljavanju marginalnih skupina, mladih žena, osoba s invaliditetom i dugotrajno nezaposlenih", istaknuo je Pavić na prigodnoj svečanosti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Ministar Pavić najavio je i povećanje alokacije za navedeni program na 120 milijuna kuna čime će, kako je istaknuo, svi dobri projekti koji su se prijavili na natječaj, još njih 62, biti financirani. Podsjetio je i kako je Vlada godišnje za programe zapošljavanja osigurala 2,5 milijarde kuna, od čega 1,6 milijardu kuna za mjere aktivne politike zapošljavanja a ostalih 90 milijuna kuna za specijalizirane natječaje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!