Uskrsni ponedjeljak označava i početak sezone u NP Krka

10.04.2023.

19:46

Autor: Hrvoje Gunjača/Ivona Ramadža Čolić/Dnevnik/HRT

Uskrsni ponedjeljak označava i početak sezone u NP Krka

Uskrsni ponedjeljak označava i početak sezone u NP Krka

Foto: Dnevnik / HRT

Uskrsni ponedjeljak - označava i početak sezone u Nacionalnom parku Krka. Hrvoje Gunjača javio se za Dnenvik s jednog od najljepših lokaliteta u našoj zemlji. Dosadašnji rezultati, kaže, potiču optimizam.

Razgovarao je s ravnateljicom Nacionalnog parka Nellom Slavicom. I danas su na Skradinskom buku šetale tisuće posjetitelja. Sezona je dobro počela.

- Najave su odlične, imamo potvrđeno već oko 1.000 dolazaka grupa, što se nije dogodilo od 2019, rekla je.

Ovo je mjesto posebno, ne samo zbog svojih prirodnih fenomena. Za razliku od mnogih drugih turističkih odredišta, u Nacionalnom parku Krka povećanje broja gostiju - nije prioritet. Čak su prije 6 godina ograničili broj posjetitelja koji istodobno mogu biti na Skradinskom buku.

- Ovo je zaštićeno područje. Ograničili smo broj posjetitelja zbog njihove sigurnosti, ali i samog doživljaja prirode. Želimo da posjetitelji osvijeste koliko je ovo velik i predivan park, rekla je Slavica.

Osim ograničavanja broja posjetitelja, pritisak na Skradinski buk nastoje smanjiti i obogaćivanjem sadržaja u drugim dijelovima Parka.

- U posljednje 4 godine smo uložili u infrastrukturu parka, ali i uveli nove sadržaje poput poučno pješačkih staza i biciklističkih ruta, rekla je.

Do kraja travnja NP Krka se može posjetiti uz povoljnije cijene ulaznica. U čarobni svijet Krke - ukupno je deset službenih ulaza. A u Parku ističu: svaki dio vrijedi posjetiti!

I ovog Uskrsnog ponedjeljka brojni su se hodočasnici zaputili u Nacionalni park Krka, zbog tradicionalnog uskrsnog Emausa, odnosno euharistije na otvorenome. Održana je u jedinstvenom okružju, na Skradinskom buku. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!