17:52 / 31.01.2019.

Autor: Domagoj Matić/I.H./HRT

Uspješno posluju, ali ne daju im dovoljno sirovine

-

-

Foto: - / -

Nažalost tvrtka ne radi punim kapacitetom jer, kažu, Hrvatske šume nisu osigurale potrebnu sirovinu dok oni tvrde - isporučena količina u skladu je s planom za ovu godinu.
Drvno-prerađivačka industrija jedan je od velikih hrvatskih gospodarskih potencijala. Tom sektoru okrenuo se grad Otok gdje odlično iskorištavaju svoj položaj uz Spačvansku šumu. Ondje je, naime, sjedište jedne od najvećih drvno-prerađivačkih tvornica u zemlji koja ponovno širi svoje kapacitete, a i broj radnih mjesta.

Proteklih sedam godina slavonski hrast prehranjuje 150 Otočana i njihove obitelji. Prije nekoliko dana zaposlilo se njih još trideset. Početna plaća je 5 000 kuna neto. Uz to idu i božićnica i uskrsnica te 10 000 kuna za svako rođeno dijete.

S godišnjom proizvodnjom od oko šest i pol milijuna kvadrata furnira jedna su od najvećih drvnih industrija u Hrvatskoj čiji proizvodi završavaju na stranom tržištu. Grad im je prodao još šest hektara zemljišta kako bi proširili pogone.

Nažalost tvrtka ne radi punim kapacitetom jer, kažu, Hrvatske šume nisu osigurale potrebnu sirovinu dok oni tvrde - isporučena količina u skladu je s planom za ovu godinu. Novi pogon trebao bi niknuti za dvije godine, a s njim i 50-ak novih radnih mjesta.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!