Varaždinska županija pomaže turizmu

17.03.2021.

16:47

Autor: Ana Papec/M.N./Regionalni dnevnik/HRT

Ugroženom turizmu svaka je pomoć dobrodošla

Ugroženom turizmu svaka je pomoć dobrodošla

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

S obzirom na to da su mjere za suzbijanje epidemije znatno utjecale na pad prihoda turističkih agencija i industrije događaja, koje još i sada rade otežano, Turistička zajednica Varaždinske županije osigurala je 300 tisuća kuna potpora za njihov rad u tekućoj godini. Maksimalan iznos za jednog je korisnika 15 tisuća kuna.


Galerija
Na javni poziv javilo se 8 turističkih agencija, Foto: Regionalni dnevnik/HRT
Potpisivanje ugovora, Foto: Regionalni dnevnik/HRTKontinentalni turizam čeka bolje dane, Foto: Regionalni dnevnik/HRT

-Na sam javni poziv prijavilo se ukupno 8 turističkih agencija sa 26 programa, a kao što smo najavili u objavi očekivali smo njihovu inovativnost i kreativnost te smo zadovoljni programima koje su nam dali, kaže predsjednik Turističke zajednice Varaždinske županije Željko Bedeković.


Županija pomaže


-Ovo što ćemo danas dodijeliti temeljem programa koje ste poslali nije ni izbliza dovoljno. Neće vas to, naravno, preporoditi. Mi kao županija u našim financijskim mogućnostima napravili smo nešto što nije napravila ni jedna županija u Hrvatskoj, rekla je savjetnica župana Varaždinske županije Natalija Martinčević.


Novac će znati dobro utrošiti. Očekuju kako će ih to gurnuti prema naprijed i omogućiti bolje poslovanje, koje do sada i nije bilo nešto.


Prilagođeni turistički programi


-Nas je puno manje, agencija je brojčano manje i manji je broj ljudi koji radi u industriji i putničkim agencijma, ali vjerujte, ako netko u godinu dana postoji bez kune prihoda to je jako, jako teško, oslikao je situaciju u kojoj se nalaze korisnik potpore Željko Gjud. A kako bi to prebrodili, osmislili su kvalitetne programe i ponudu za turiste. Riječ je o najmanje 2 paket aranžmana s noćenjem i enogastronomskom ponudom uz umjetnička događanja.


-Mi nismo na moru, mi smo na kopnu i nama svaki turist dobro dođe. Nama svaki event dobro dođe da privučemo goste, da privučemo sve ostale u naš kraj, u našu Varaždinsku županiju i na taj način povećamo broj noćenja i broj evenata, rekao je Darko Molnar, koordinator udruge Glas poduzetnika iz regionalnog ureda Varaždin.


Svijetla točka u ovoj pandemiji ipak su bile kuće za odmor. Zbog njihove izoliranosti tražilo se mjesto više.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!