15:19 / 20.02.2019.

Autor: HRT

Varteks najavio zapošljavanja i otvaranje nove prodavaonice

Luka Stanzl/PIXSELL

Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Varteks će do kraja godine povećati proizvodnju kaputa za 50 posto. Namjerava povećati i planirane prihode od maloprodaje.
Za vrijeme posjeta premijera Plenkovića tekstilnoj tvrtki Varteks hrvatski poduzetnik i investitor Nenad Bakić, koji je odnedavno načelu Uprave društva novinarima rekao da su u Varteksu moguća nova zapošljavanja.

-
Mi smo spremni primiti svakog zaposlenog koji će nam se vratiti. Vjerujemo da mnoge tekstilne tvrtke neće preživjeti ovu krizu u tekstilnoj industriji i nadamo se da ćemo biti dovoljno brzi i sposobni da privučemo i kapital koji će nam omogućiti da zaposlimo i do tisuću novih ljudi. Ako bi neke tvrtke ovdje propale, otvorili bismo ponovno i drugu smjenu - rekao je Bakić.

Među planovima koje je nedavno najavila Uprava, Varteks će do kraja godine povećati proizvodnju kaputa za 50 posto. Namjerava povećati i planirane prihode od maloprodaje. Otvorit će nove prodavaonice u Puli, Koprivnici i Zagrebu, a prodajni prostor ponovno je otvoren i u Metkoviću.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!