16:21 / 26.11.2019.

Autor: Stanko Čulina, IMS/HRT

Velik investicijski ciklus u riječkoj luci

Foto: Neva Funčić/HRT - Radio Rijeka

Foto: Neva Funčić/HRT - Radio Rijeka

Foto: - / HRT

Riječ je o projektu vrijednom gotovo 36 milijuna eura. 85 posto novca osigurano je iz fondova Europske Unije. Radovi će biti gotovi do sredine 2020. godine.
U riječkoj luci traje velik investicijski ciklus. Dovršen je novi terminal Zagrebačka obala, početkom sljedeće godine izabrat će se koncesionar za terminal među sedam velikih svjetskih brodara koji su se javili na natječaj. Veliko gradilište zajednički vode Lučka uprava i HŽ infrastruktura.

Projektom Rijeka Brajdica zaokružit će se manipulativni zahvati na kontejnerskom terminalu Brajdica. U tijeku su radovi na tunelu Pećine. Ondje će biti multimodalna platforma s koje će se kontejneri ukrcavati na željezničke kompozicije.

Na multifunkcionalnoj platformi rekonstruirano je svih osam kolosijeka. Uvodi se nova, složena telekomunikacijska oprema i s te platforme roba će se, ponajprije kontejneri, usmjeravati prema tunelu Tuhobić.

- Bilo je nekih mjesec dana kašnjenja zbog strukture tla koja je drugačija od one predviđene projektom, ali stižemo rokove, rekao je  voditelj projekta HŽ Infrastrukture Marko Kukić.

Riječ je o projektu vrijednom gotovo 36 milijuna eura. 85 posto novca osigurano je iz fondova Europske Unije. Luka Rijeka će se njegovim završetkom vratiti u fokus međunarodnog teretnog prijevoza. Radovi će biti gotovi do sredine 2020. godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!