Velika Britanija će subvencionirati svoju industriju poluvodiča

25.01.2023.

21:36

Autor: HRT/A.V./Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: - / Shutterstock

Britanska vlada planira subvencionirati tvrtke za proizvodnju poluvodiča, izvijestio je Bloomberg, a prenosi Reuters.

Subvencije će uključivati početni novac za startupove, pomoć postojećim tvrtkama da se povećaju i nove poticaje za rizični kapital, izvijestio je Bloomberg pozivajući se na dužnosnike upoznate sa spomenutim planovima.


Britanski glasnogovornik je na upit odgovorio da ne komentiraju spekulacije, dodajući da će u dogledno vrijeme biti objavljena državna strategija po pitanju poluvodiča.


Vlada je prošli mjesec objavila da razmatra različite nacionalne inicijative za širenje domaće industrije čipova, uključujući potencijalno osnivanje nove institucije u sklopu jačanja infrastrukture.


Strategija će imati za cilj "otključati puni potencijal" tvrtki koje se bave mikročipovima, a nastojat će i osigurati pouzdanu opskrbu poluvodičima, navodi se u priopćenju britanskog ministarstva za digitalni sektor, kulturu, medije i sport (DCMS).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!