15:37 / 19.12.2019.

Autor: HRT

Velika investicija u Kukuljanovo

-

-

Foto: - / -

Ta industrijska zona najveća je i najorganiziranija u Hrvatskoj i već sada se proteže na više od 5 milijuna četvornih metara.
U Rijeci je u sklopu projekta "Gospodarsko središte hrvatskog primorja" potpisan ugovor o izgradnji i opremanju dvaju prometnica u Industrijskoj Zoni Kukuljanovo. Grad Bakar iz europskih fondova za njih je dobio gotovo 10 milijuna kuna, dok je preostalih 16 milijuna osigurano iz gradskog proračuna.

Nove dvije prometnice duge 2 kilometra spajaju svu potrebnu infrastrukturu te otvaraju novih 300 tisuća četvornih metara zemljišta Industrijske zone Kukuljanovo. Ta industrijska zona najveća je i najorganiziranija u Hrvatskoj i već sada se proteže na više od 5 milijuna četvornih metara.

Ima mogućnost da postane dvostruko veća te da zaposli i do 10 tisuća ljudi. Zbog pravodobnog ishođenja svih potrebnih infrastrukturnih i imovinsko-pravnih dozvola, svaki investitor u Industrijskoj zoni Kukuljanovo odmah nakon potpisivanja ugovora može početi s gradnjom.

Prema riječima gradonačelnika Bakra Tomislava Klarića trenutno se gradi 14 potpuno novih poslovnih objekata, a u tijeku su pregovori s čitavim nizom investitora. Unatoč visokom indeksu razvijenosti, gradu Bakru je omogućeno povlačenje europskih sredstava, dodaje Klarić koji u razdoblju od 2 godine u zoni predviđa još 250 novih radnih mjesta.

- EU fondovi mijenjaju Hrvatsku. Ovakve investicije sigurno će promijeniti Hrvatsku, a ovo je stvaranje preduvjeta da bi se događali poželjni projekti. Kad za investitora prepremite infrastrukturu, riješite sve imovinsko-pravne probleme i ponudite mogućnost da započne s gradnjom u istom danu kada potpiše ugovor, to je za pravog investitora puno važnije od svih poreznih i drugih olakšica, a ono što mu kroz zakonodavni okvir dajete kao dodatni benefit, to je samo dodatni plus, izjavio je ministar gospodarstva Darko Horvat.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!