16:24 / 17.01.2018.

Autor: HRT

Veliko zanimanje Slavonaca za poslove u turizmu

-

-

Foto: - / -

Među tražiteljima posla u sezoni najviše je onih koji posao traže prvi put. Stoga su mnogi mladi s pažnjom slušali kakvi se poslovi nude i kolike su plaće.
Iza nas je rekordna turistička sezona, no veći broj gostiju zahtijeva i veći broj zaposlenih u turizmu. Sve su veće potrebe za sezonskim radnicima. Stoga se već drugu godinu zaredom održavaju Dani poslova u turizmu. Ove godine u Osijeku, Zagrebu i Splitu. 

"Zanimanje Slavonaca je veliko, a nezaposleni su na Dane poslova stigli iz cijele Slavonije. Od jutros je gužva jer se na jednome mjestu nalaze i poslodavci, i tražitelji posla. Među nezaposlenima je dosta mladih koji na ovaj način pokušavaju naći posao barem u sezoni. Neki su si tako već danas osigurali posao. U svakom slučaju žele raditi u kvalitetnim uvjetima i smještaju, uz dostojnu plaću", izvijestila je Marina Gantar.

Zavod za zapošljavanje je proveo anketu među 193 tisuće trenutačno nezaposlenih osoba od kojih je 22 tisuće iskazalo interes da bi radili u turističkoj sezoni. Među tražiteljima posla u sezoni najviše je onih koji posao traže prvi put. Stoga su mnogi mladi s pažnjom slušali kakvi se poslovi nude i kolike su plaće.

No, mnogi su Slavonci u sličnim zanimanjima potražili sreću u drugim zemljama članicama Europske unije i to zbog boljih uvjeta i većih plaća. Stoga je sve manje sezonaca među Slavoncima. Bude li potrebno, za poslove u turizmu Vlada je omogućila četiri i pol tisuće radnih dozvola za strance.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!