Venecija odgodila plan naplaćivanja dnevnih ulazaka u grad

11.11.2022.

21:36

Autor: Hina/HRT/R.S.

 Venecija uvodi ulaznice za turiste kako bi se smanjile gužve

Venecija uvodi ulaznice za turiste kako bi se smanjile gužve

Foto: Utrecht Robin / PIXSELL

Venecija odgađa plan uvođenja ulaznice posjetiteljima jer gradsko vijeće još nije u cijelosti odobrilo novi proces naplaćivanja ulaznica, rekao je u petak glasnogovornik gradonačelnika Luigija Brugnara.

Turistički službenici rekli su u srpnju da će dnevni posjetitelji trebati rezervirati svoj posjet gradu online počevši od 16. siječnja 2023. i platiti između tri i 10 eura za ulaz, u nastojanju kontrole ulazaka u grad.


No glasnogovornik gradonačelnika rekao je da gradsko vijeće još nije odobrilo potrebne regulative, što znači da će početni datum morati biti odgođen. Proces će trajati barem šest mjeseci, dodao je.


Plan, koji je prvi put predstavljen 2019. godine, prvotno je odgođen zbog covida-19, koji je držao turiste podalje.


Međutim, ove godine došlo je do ponovnog slijevanja turista u Veneciju, a kako posjetitelji često brojčano nadmaše 50.000 stanovnika gradskog centra, preplavljujući uske ulice, tako se naplaćivanje dnevnih ulaznica ponovno vraća na gradonačelnikov dnevni red.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!