09:43 / 23.02.2018.

Autor: MS/IB/HRT

Vidaković: Nagodba nema alternativu, dobavljači zadovoljni

-

-

Foto: - / -

Svi ključni predstavnici velikih i srednjih dobavljača Agrokora su na sastanku Upravnog odbora.
Nakon tri sata završio je sastanak Udruge dobavljača. Predsjednik Udruge i čelnik Podravke Marin Pucar je istaknuo kako dobavljači žele da se što prije izabere novi izvanredni povjerenik i da se nastavi rad na nagodbi. 

Novi izvanredni povjerenik treba biti stručna osoba, obrazovana i s respektabilnom karijerom, dodao je.

Dobavljači će tražiti da se nagodba dovrši do srpnja, i kad se izabere novi povjerenik inzistirat ćemo da se proces nastavi, a ne da se vraćamo na početne pozicije. Svi koji žele destabilizirati proces ne rade u interesu hrvatskog gospodarstva, poručio je Pucar, dodajući kako je interes dobavljača da zaštite svoje pozicije. 

Članica Privremenog vjerovničkog vijeća Marica Vidaković  izjavila je kako se sada treba usredotočiti na postizanje nagodbe. Taj cilj nema alternativu, istaknula je.

Veliki dio posla je dobro odrađen i kako god to trenutno izgledalo, dobavljači su se dobro pozicionirali i već u lipnju davanjem potpore zaduživanjem u roll up kreditu mi smo naplatili preko 480 milijuna kuna starog duga. Dobavljači su dobili su 32 posto iznosa dugovanja i do kraja ožujka trebali bi preostali iznos do 40 posto, rekla je Vidaković.

Istaknula je kako Konzum bilježi stabilne brojke, stabilizirao je poslovanje, a u zadnja dva mjeseca bilježi rast u odnosu na 2016. godinu. Naš interes je da se ovaj proces nastavi. Dobavljači su zadržali svoje tržišne udjele i uspjeli naplatiti dio starih potraživanja, naglasila je. Najavila je i da će se u ponedjeljak poslijepodne održati sastanak Privremenog vjerovničkog vijeća s premijerom Andrejem Plenkovićem.

Tema je bilo mnogo, ali teško je izbjeći ono o čemu se najviše govori - tko će biti novi izvanredni povjerenik Agrokora. Iz neformalnih razgovora s dobavljačima HRT je ranije saznao da prvo i ključno - ta nova osoba, nije čak presudno hoće li biti iz sustava ili ne, treba biti jedan dobar moderator između svih ključnih vjerovnika Agrokora kako bi se ostvarili zadani ciljevi i postigla nagodba koja bi trebala uslijediti do 10. srpnja. 
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!